Nyheter 2006

Gamla nyheter från 2006


Teasertrailern till Drivved vann priset Bästa teknik vid Done In 60 Seconds. Läs mer om vinnarfilmerna här.
~

Fredagen den 24 november klockan 19.00 avgörs minutfilmstävlingen Done In 60 Seconds på Elsas hus i Linköping. Vi ställer upp med en teasertrailer till vår kommande novellfilm Drivved samt minutfilmerna Dracula - En simfoni i skräck, Naturliga raggningsrepliker och nyinspelningen av One Shot.
~

Onsdagen den 22 november visar Cinemax Omega III som förfilm till BarnetLänsmuseet i Linköping.
~

Tillsammans med SaftoBullfilm visar vi tisdagen den den 14 november klockan 17.15 film i Key 1 på Linköpings universitet. Vi kommer att visa Interaktiva media-trilogin, dvs Projektorrum, Omega III och Fotogen. SaftoBullfilm har därefter premiär på sin senaste film. Alla filmer visas gratis!
~

Helgen mellan 3 och 5 november var vi i Stockholm och spelade in en film under Videomarathontävlingen. På 24 timmar skulle filmen spelas in och sedan klippas under 8 timmar. Temat som vi skulle följa var "Tabu". Vi gjorde en för omständigheterna bra film men den blev tyvärr inte nominerad. Vi har valt att kalla vår film för Tabu paragraf A023 eftersom vårt lagnummer var A023. Vi får se om och när vi kommer att få möjlighet att visa filmen. För tillfället äger Videomarathon rättigheterna till den.
~

Vi har med två filmer på Euro-Filmforum Scandinavia 2006. Fredagen den 3 november visas Projektorrum och Omega III. Det hela arrangeras genom Oslo amatörfilmsfestival den 3-4 november.
~

Söndagen den 15:e oktober tog vi de sista scenerna till Drivved. Skall bli spännade och hur resultatet kommer att bli.
~

Mellan den 25 september och 1 oktober visas Omega IIISödertälje lokal-tv. Läs mer här.
~

Under Umeå internationella filmfestival visas Omega III lördag den 16:e och måndag den 18:e september. Tiderna för visningarna finns här.
~

Omega III kommer att visas på Umeå internationella filmfestival som går av stapeln 14-20 september. Programmet finns att ladda ner som pdf här.
~

Lördagen den 2:a september var det prisutdelning på UNICA och Omega III fick en bronsmedalj.
~

Lördagen den 19:e augusti är första inspelningsdagen på vår (lite försenade) sommarfilm. Det kommer att bli en novellfilm vid namn Drivved.
~

Den internationella versionen av Omega III har premiär på UNICA-festivalen, Sydkorea 2006-08-29.
~

Nu har det senaste numret (#105) av filmtidningen Filmkrets kommit ut och i den finns en artikel om Snutterullen efter vinsten i SFV-festivalen med Omega III.
~

Omega III har blivit uttagen att vara med och representera Sverige på UNICA-festivalen. Förutom Omega III är fem svenska filmer med i festivalen som hålls i slutet av augusti i Sydkorea. Då humorn i Omega III är svår att få med i en engelsk textning har vi valt att dubba den för att på bästa sätt anpassa humorn till engelska.
~

Under början av sommaren har vi varit med på ett hörn under inspelningen av novellfilmen Frisbee som har spelats in i Linköping.
~

Lördagen en 27 maj var det Silverfiskgala i Norrköping, arrangerad av PangTV. Vår trailer till filmen Paws vann temapriset. I år var temat för detta specialpris "Bästa händelseförlopp".
~

Det gick bra på SFV-festivalen 2006. Vår film Omega III blev bästa film i amatörklassen och förärades därför med Film-Viktor. Filmen fick dessutom diplom för bästa manus/idé. I SM i Minutfilm 2006 blev trailern till Paws delad bronsmedaljör.
~

Nu på lördag den 13:e maj är det SFV-festivalen 2006 i Södertälje. Dessutom avgörs SM i minutfilm under dagen. Vi ställer upp med Omega III i festivalen och fyra minutfilmer i SM-mästerskapen. Minutfilmerna är: Dracula - En simfoni i skräck, Naturliga raggningsrepliker, One Shot samt nyligen färdigställda trailern till Paws.
~

Fredagen den 7/4 kommer Omega III att visas på GLANE i Linköping. Dessutom ställer vi upp med två av våra minutfilmer under Foto & Video mässan på Elmia, Jönköping den 7-8/4.
~

Onsdagen den 22 mars visar Cinemax Projektorrum i samband med visningen av långfilmen Beijing BicycleLänsmuseet i Linköping.
~

Lördagen den 25/2 var det galafest på Snuttefilmen 2006. Vår film Fotogen vann Bästa film och Bästa foto. Dessutom var vår stjärna Mariam Darai nominerad i kategorin Bästa skådis. Filmen Fotogen är fortfarande under inspelning så en längre specialversion kommer så småningom. Läs mer om galafesten här.
~

Onsdagen den 22/2 är det visning av årets Snuttefilmer på Filmstaden i Linköping. Då kommer vår nya film Fotogen få sin premiär.
~

Söndagen den 8/1 avgjordes Halvminutcupen. Det var en tävling för 30 sekunders-filmer som arrangerades för att fira att tidningen Filmkrets fyllde 30 år. Våra filmer Dracula - En simfoni i skräck och Naturliga raggningsrepliker blev etta respektive tvåa! Vårt tredje bidrag One Shot hamnade utanför prispallen.

Trötta skådisar vid Videomarathon 2006-11-03


Sista inspelningsdagen av Drivved 2006-10-15


Inspelningen av Drivved 2006-10-01
Foto Oskar Törnqvist


Pelle tester ljudet 2006-10-01
Foto Oskar Törnqvist


Drivved 2006-09-17


Inspelningen av Drivved 2006-09-16


Frisbee 2006-06-07


Bild från Frisbee 2006-06-01


Snutterullen med sin senaste medlem Film-Viktor
Foto Einar Hedman


Glada vinnare på Snuttefilmsgalan 2006-02-25
Foto Robin Karlsson


Snutterullen på galascenen 2006-02-25
Foto Robin Karlsson


Programbladet vid Snuttefilmenvisningen 2006-02-22


Vi poserar framför vår affisch på Snuttefilmenvisningen 2006-02-22

   

http://kg.stenb.org/nyheter2006

Bilder och text copyright © 2004-2007 K-G Stenborg