Nyheter 2005

Gamla nyheter från 2005


Under december och januari kommer huvuddelen av Fotogen filmas. Det verkar till och med bli snö så vi kommer nog att få in tre olika årstider i filmen, precis som vi hoppades på. Filmen skall vara klar för inlämning till Snuttefilmen den 27 januari 2006.
~

Den 9 oktober filmade vi några barndomsscener till nya filmen. Vi använde super-8 för det finns en scen i filmen där huvudrollen tittar på en filmrulle från sin barndom. Det är alltid härligt att filma med super-8 och jag hoppas jag får tillfälle att använda det formatet snart igen.
~

Lördagen den 15 oktober kommer Projektorrum att visas på International Festival of Non-professional Film Makers på Estonian National Library, Tallinn, Estland.
~

Under Umeå internationella filmfestival visas Projektorrum onsdagen den 21 september. Filmen ingår i programpunkten "Film i Sverige: Synsätt" som startar 13.15 på Bio Marx.
~

Söndagen den 11 september var vi och filmade några sommarscener till vår nya kortfilm som troligtvis kommer att få titeln Fotogen. Det var rätt kallt i vattnet. Får hoppas att min uppoffring kommer med i filmen.
~

Under sommaren har arbetet med vår nya kortfilm startat. Två utsända team har tagit bilder i Indien och Italien till filmen. Tanken är att filmen tillsammans med Projektorrum och Omega III skall bilda en trilogi av fristående filmer.
~

Nu har det kommit en dvd med årets snuttefilmer och med bland dem finns Omega III.
~

Fredagen den 21 maj visas Projektorrum Östgötska Filmfrossan i Lilla Teatern, Norrköping.
~

Projektorrum fick en bronsmedalj i amatörklassen under SFV-festivalen i helgen.
~

Lördagen den 2 april har den förlängde versionen av Projektorrum sin premiär på SFV-festivalen på Replica, Stockholm.
~

Det blev inget pris för Omega III i klassen Bästa filmidé på Galasittningen den 26 februari. Däremot fick vi Publikens pris vilket betyder att de drygt 700 personerna som såg filmerna (det var dubbla visningar) tyckte Omega III var bäst! Jättekul. Tack!!!
~

Vår film Omega III blev nominerad i klassen Bästa filmidé på Snuttefilmen 2005.
~

Onsdagen den 23 februari är det filmvisning av årets Snuttefilmer på stora salongen i Filmstaden, Linköping. Vi i Snutterullen ställer upp med vår andra film Omega III.
~

Efter en jätteinsats då vi klippte film i nästan 24 timmar i sträck samtidigt som det parallellt filmades och togs upp ljud blev så vår nya film klar inför inlämningen till årets Snuttefilmstävling. Filmen heter Omega III.

Lagbild till nästa års Snuttefilmen 2005-11-28


Filmning med Super-8 2005-10-09


Sommarbild 2005-09-11


"Sommarbad" 2005-09-11
Foto Marianne Svensson


Snutterullen med Publikens pris 2005-02-26

   

http://kg.stenb.org/nyheter2005

Bilder och text copyright © 2004-2007 K-G Stenborg