Nyheter

2008 års nyheter


Svensk-persiska kortfilmen Nargez kommer visas under Norrköpings filmfestival Flimmer den 10-19 oktober. Filmen visas som förfilm till Empire of Evil. Filmerna visas tre gånger under festivalen - lördag 11 oktober kl. 12.30, tisdag 14 oktober kl. 15.30 och fredag 17 oktober kl. 17.15. Alla tre visningarna är på Lilla teatern.
~

På torsdag 2 oktober kl. 17.00 visas Fotogen i ett kortfilmsprogram under City Art Link. Visningen är på stadsbiblioteket i Linköping.
~

Under filmtävlingen 101 på stadsbiblioteket i Linköping, lördagen den 13 september kl. 13.00, visas Fotogen utanför tävlan.
~

Lördagen den 30 augusti kommer det vara premiär för årets 3x3-filmer på Filmstaden i Linköping. Visningen av de tre kortfilmerna är kl. 13.00. Visningen sker i största salongen (China - salong 1) och en av de tre filmerna är alltså vår svensk-persiska dramakortfilm Nargez!
~

I höstas gick ju Fotogen vidare i Euro-Filmforum Scandinavia i Oslo. Den kommer därför delta i finalen - Euro-filmfestival 2008 - som hålls i Westerburg i Tyskland 16-18 oktober.
~

Vi har blivit uttagna för att vara med i årets upplaga av Videomarathon som i år hålls samtidigt i flera nordiska länder. Vi är med i Stockholmsupplagan och tävlingen går ut på att skapa en film på ett givit tema under 48 timmar. Tävlingen är mellan fredag till söndag den 22-24 augusti.
~

Nu har så den internationella trailer till Paws lagts ut på nätet. Välj vilken upplösning du vill se den i:
Liten
Medel
Stor
Det går också att besöka filmens officiella hemsida här.
~

Onsdagen den 4 juni hålls den nystartade filmfestivalen Mahgnetic på Folkets bios biograf Panorama i Malmö. Under kvällen kommer hela Interaktiva media-trilogin, dvs Projektorrum, Omega III och Fotogen att visas för första gången tillsammans (förutom den visning som har hållits i Linköping).
~

Det mörka hotet finns nu utgiven på en dvd tillsammans med de andra av årets snuttefilmer.
~

Söndagen den 4 maj hade vi så sjätte och sista inspelningsdagen av Nargez. Sista inspelningsdagen fick flyttas en vecka på grund av sjukdom men i övrigt har inspelningen rullat på bra. Premiären av 3x3-filmerna är planerad till efter sommaren.
~

Torsdagen den 17 april hängde TV4 Nyhetsmorgon på "sweda"-febern och visade två av filmerna från Stockholm Filmfestivals tävling. Båda de swedade filmerna som TV4 visade var våra, dvs Paws och Det sjunkna inseglet! Tyvärr så visade TV4 inte riktigt hela filmerna utan bröt för reklam innan eftertexterna hann börja. Under sin recensionen av Be Kind Rewind nämde dessutom Cicci Renström Suurna Det sjunkna inseglet som ett av få exempel på svenska filmer som har blivit swedade.
Det var efter att söndagens Nargez-filmning avslutades som vi kom på att vi skulle skapa Det sjunkna inseglet, dvs mindre än fem dagar innan den blev visad på tv!
~

Inför Sverigepremiären av Be Kind Rewind anordnar Stockholm Filmfestival en tävling för "swedade" filmer. Vi har blivit nominerade med två filmer, Paws och Det sjunkna inseglet. De båda filmerna kommer visas innan Stockholm Filmfestivals förhandsvisning av Be Kind Rewind tisdagen den 15 april på biograf Skandia.
~

Den 17-20 april hålls BIAFF i Harrogate, Storbritanien. Vårt bidrag Fotogen har fått fyra stjärnor och många goda kommentarer från juryn.
~

Lördagen den 5 april startade vi inspelningen av den svensk-persiska dramakortfilmen Nargez (tidigare känd som Tills nu). Under dagen filmade vi bara en scen men den var på två manussidor vilket känns som en lagom start på inspelningen. Inspelningen kommer fortsätta under helgerna i april.
~

Vår senaste minutfilm Hoppfull ställer upp i Scandinavian Photos minutfilmstävling (med temat "hopp") under Foto och Video-mässan på Elmia, Jönköping den 4-5 april.
~

Filmen Studentjävlar! fick brons i amatörklassen på SFV-festivalen. Det är vår femte film som fått medalj där under de senaste fyra festivalerna. Tekniskt strul under SM i minutfilm gjorde att ljudet försvann under stora delar av Super08 och filmen gick inte vidare.
~

Lördagen den 15 mars visas Studentjävlar!SFV-festivalenKulturhuset i Stockholm. Dessutom har vi med den pinfärska filmen Super08 på SM i minufilm som avgörs vid samma filmfestival.
~

Filmen Det mörka hotet vann priset Bästa filmidéSnuttefilmsgalan den 1 mars.
~

Snutterullens film Det mörka hotet har blivit nominerad i två kategorier på Snuttefilmen - Bästa manusidé samt Bästa skådis för Levon Saldamli. Prisutdelning är det på galasittningen lördagen den 1 mars.
~

På onsdag den 27 februari är det visning av årets snuttefilmer på Filmstaden i Linköping. Då är det premiär på Snutterullens nya film Det mörka hotet.
~

Lördagen den 16 februari tog vi ett avbrott i 3x3-filmsplanerna och spelade in minutfilmen Hoppfull. Vi passade samtidigt på att testa lite filmutrustning från Crazy Pictures och Röd & Blå filmproduktion.
~

Jobbet med 3x3-filmen har tagit sin början. Filmen går under arbetsnamnet "Tills nu". Läs mer om Film i Östs 3x3-projekt här.
~

Under januari har Snutterullen spelat in en ny film till Snuttefilmen. Det är femte året som Snutterullen ställer upp i filmtävlingen. Årgång 2008 av Snutterullen består av många unga förmågor som är med i laget för första gången.


Inspelning av Hoppfull 2008-02-16
Foto Marianne Svensson


Snutterullenlaget 2008 under en paus i inspelningen

   

http://kg.stenb.org/nyheter

Bilder och text copyright © 2004-2008 K-G Stenborg